Kläder utan kemikalier

En tanke vi på Millimani vill dela..

Vem känner igen sig när man har köpt nya (nyproducerade) kläder till sina barn och glädjen över att de visar att de är nöjda över t.ex tröjan är oslagbar. Man gläds åt att kunna klä dem helt enkelt. 


Tyvärr upplever vi att glädjen från oss föräldrar har bytts ut allt för ofta då de kommer hem med fettfläckar, syltfläckar och oklara fläckar som knappt går att få bukt på och samvetet säger ifrån att man kan minsann inte bara tvätta en liten tröja i maskin bara för att just den blivit smutsig. 

Vart vill vi komma med detta inlägg? 

Jo att vi har gett upp tanken på att köpa nya kläder till förskolan/skolan för att vi kommer bara bli besvikna och lite frustrerade. Vi värdesätter möjligheten att kunna handla kläder på second hand då kläderna oftast redan har slitits en aning och känslan blir inte lika stark av besvikelse när barnet smutsar ner sig. 


Vi vill passa på att tipsa om en superbra kategori som finns på millimani.se som heter “kläder som duger” där man verkligen kan fynda kläder att bruka på förskolan/skolan. 


En annan sak, har ni tänkt på att second hand kläder redan är tvättade ett antal gånger och därför har många av de kemikalier som finns i nya kläder tvättats ur, alltså bättre för barnets hud.


Genom att handla begagnade kläder skapar vi lite mindre frustration i vardagen. 


Håller ni med? 

/ Ellinor o Jenny

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända