Allmänna villkor - Inlämning

Våra allmänna villkor - Inlämning 

Att sälja varor under Kommissionslagen, dvs uppdrag att köpa eller sälja varor i eget namn men för annans räkning, ligger till grund för vår verksamhet. Vi tar in privatpersoners kläder som vi säljer på vår webbshop Millimani.se och i butiken på Ekerö. 

Vi tar emot alla typer av kläder oavsett märke i storlekarna 44 - 170 cm med reservation till skick/säsong. Kravet är att allt måste vara helt och rent. Det är kundens ansvar att detta upprätthålls.

Vi förbehåller oss rätten att ej ta emot vissa plagg som faller utanför kriteriet, exempelvis om plagget är trasigt, saknar knapp, konstig lukt, felsytt, missfärgat, för noppigt, utslitet eller spår av djurhår. Dessutom förbehåller vi oss rätten att neka till att ta emot kläder för fel säsong.

Process

Kläderna tas väl om hand av oss. De märks upp, stryks och fotograferas. Kläderna kategoriseras och läggs upp i butiken alternativt på webbshoppen. 

Från det ögonblick produkterna kommit till oss tar vi över ansvaret över produkterna. Vi kartlägger produktens skick i tre kategorier

  • Väldigt fint skick
  • Fint skick

  • Vi utför därefter en prisbedömning. Skulle plagget vara i för dåligt skick har vi rätt att direkt sålla bort plagget och skänka det till välgörenhet, främst lokalt här på Ekerö alt skicka det till återvinning. 

Vi kommer ej redogöra varför vissa plagg ej går vidare till försäljning. 

Vi lägger ej upp allt på webben utan vissa saker finns bara att köpa i butiken.

Om vi märker att varan ej blir såld efter en tid så har vi rätt att göra en priskorrigering och sätta ner varans pris med en viss % för att främja att varan blir såld. Om varorna ej säljs så skänker vi plaggen till välgörenhet, vissa undantagsfall kan man återfå specifika produkter.

En gång i månaden får man utbetalt till sitt bankkonto om man sålt över 100 kr, det är ditt egna ansvar att meddela oss dina bankuppgifter.


Prissättning: 

Säljaren är införstådd med att millimani.se sätter priset på varorna utefter vad vi tycker att produkten är värd. Detta baseras på varumärke samt kvalitén. Vi kan även rea ut produkterna för att försöka få produkten såld. Vissa plagg hänger kvar längre än andra beroende på årstid men minst 3 månader. 


Vid försäljning:  

Säljaren får 40% av försäljningspriset

Utbetalning sker via banköverföring till säljarens konto varje månad

Avbryt samarbetet och kommissionsavtal upphör

Att sälja varor under Kommissionslagen, innebär att du ger uppdraget till Millimani.se att sälja dina varor i sitt namn men för din räkning. Kommissionsavtalet träder i kraft när du skickar in/lämnar in dina produkter. Vi kan inte garantera hur lång tid det tar att få upp produkterna till försäljning men inom 1-30 dagar(med reservation för semesterstängt). 

Om kunden vill avbryta samarbetet innan försäljningen startat:

  • Om vi på Millimani ej har hunnit granska produkterna kan kunden begära att få tillbaka sina produkter. 
  • Om vi på Millimani har granskat, prissatt och lagt upp dem på webbshoppen alt i butik till försäljning så kan man enbart återfå sina plagg mot en kostnad på 800 kr. Produkter som redan gått vidare till välgörenhet/återvinning går ej att återfå. 

Vid stöld i butiken: Vi kan tyvärr inte ersätta er för stölder i butiken då det räknas som svinn och täcker ej några försäkringar. Uppmärksammar vi stöld kommer detta att polisanmälas. 


GDPR / Personuppgifter 

Millimani följer alla tillämpliga regler enligt personuppgiftslagen och dataskydd för att du som kund ska känna dig bekväm med att lämna dina uppgifter till oss.

Ditt samtycke
Vissa av våra personuppgifter behandlas med stöd av samtycke. När du anmäler dig till nyhetsbrev samt anmäler din e-postadress godkänner du vår behandling av personuppgifter. Genom att du skapar ett konto hos oss ger du även där samtycke av personuppgifter.

Kommissionslagen

Vi följer självklart kommissionslagen (2009:856) utöver våra egna villkor, 

Våra villkor trädde i kraft 2020.12.01